Dunya

Yefpraksiya’s Dunya Orina

Dunya is geboren op 08-11-2014 zij is de dochter van Yefpraksiya’s Marouscha en Kashyk Palyakov Tovarich (Rusty)

Dunya is een heel lief en aanhankelijk poesje, ze heeft een zacht karakter. Maar ze vindt niet alle poezen even lief. Af en toe doet ze nog wat lelijk tegen haar dochter Yara, maar eigenlijk is dat normaal als een kitten wat ouder word. Dunya vindt het heerlijk om zo uit de kraan te drinken. Sta ik bij het aanrecht dan komt ze geheid om een slokje te drinken. Dunya kan nog spelen als een kitten. Ze vindt het heerlijk om door de kamer te rennen, en met een muisje of ander speeltje te spelen.

Dunya heeft in juli 2017 haar eerste nestje gekregen. Zij is een pracht moedertje gebleken van drie kittentjes. Helaas kwam de melk niet goed op gang en heb ik de kleintjes heel wat bijvoedingen gegeven. Al was dat voor mij beslist geen straf. Ze groeiden perfect als ze alleen overdag een paar voedingen kregen.
Ze wisten het al precies als ik met een flesje boven kwam. Dan stonden de twee mannetjes al te roepen. Alleen ons meisje Yara had meestal niet veel zin in een extra voeding en zij spartelde dan aardig tegen.