Kittens

Kittens

Onze kittens groeien op in onze huiskamer, ze krijgen veel liefde en aandacht zodat ze uit kunnen groeien tot lieve sociale poezen en katers. Voor onze kittentjes zoeken wij een goed en blijvend thuis met liefdevolle baasjes die goed nadenken voordat zij een kitten in hun leven toelaten. Niets is erger dan ondoordacht een lief en leuk kitten te kiezen en er een paar jaar later (of eerder) achter te komen dat het diertje niet uw leven past. Mocht u van plan zijn de poes of kater los buiten te laten lopen dan heeft reageren geen zin.  Wij hebben te vaak een droevig bericht ontvangen dat een hier geboren Rusje in het verkeer doodgereden is. (zelfs in een woonerf, waar het poesje met opzet is doodgereden) Uiteraard is een goed afgesloten tuin of een buitenren een prima alternatief. Eventueel zou ook een riempje kunnen overwegen. Maar dat laatste alleen onder toezicht. Natuurlijk is het verkeer niet het enige gevaar; denk ook aan mensen die een hekel hebben aan katten of die uw kat juist heel erg leuk vinden.

Het is kinderlijk eenvoudig om uw kat nooit weer thuis te laten komen. Een ander gevaar zijn de besmettelijke dodelijke ziektes zoals kattenaids en kattenleukemie.

Onze kittens zijn ingeënt en ontwormd en ze hebben een dierenpaspoort met daarin een gezondheidsverklaring van onze dierenarts. Natuurlijk hebben onze kittens ook een stamboom. Het bedenken van een naam laten we graag aan de nieuwe baasjes over. Deze naam komt uiteraard ook op de stamboom.

Bent u op zoek naar een kitten? U mag altijd bellen of mailen om te vragen of er kittens beschikbaar zijn. Zijn er bij ons geen kittens beschikbaar dan helpen wij u graag verder aan een ander goed en betrouwbaar adres.

Kraambezoek

Kraambezoek ontvangen wij vanaf vier weken na de geboorte. Mensen die niet van te voren willen komen kijken hoeven niet te reageren. U mag van een kitten verwachten dat het u frank en vrij tegemoet treed. Een kitten moet zich laten pakken, maar als u het kleintje uit zijn spel haalt dan kunt u natuurlijk niet verwachten dat het bij u op schoot blijft zitten. Vergelijk het maar met een klein kind dat uit zijn spel gehaald word.

Wij verkopen geen kittens alleen via e-mail of een telefonisch gesprek. U kunt een kitten reserven, maar er worden pas definitieve toezeggingen gedaan na een persoonlijke kennismaking. U bent uiteraard ook niet verplicht om een kitten wat u al dan niet heeft gereserveerd te nemen.

Allergie

Personen die allergisch zijn voor katten moeten er rekening mee houden dat ze ook van een Blauwe Rus een heftige allergische reactie kunnen krijgen.