Voor de eerste keer bij de kater

Als de poes wordt gebracht mag ze eerst in een apart verblijfje (een soort bench). Hier kan ze rustig bijkomen van de reis en kan ze eten, drinken en de kattenbak bezoeken zonder dat ze bang hoeft te zijn dat een vreemde vent haar bespringt. Ik ga regelmatig kijken (ook via de webcam) en als ze nog niet krols genoeg is ruil ik de poes en kater om zodat zij de rest van zijn verblijf ook kan verkennen en ze met elkaars geurtjes kennis kunnen maken. Er gebeurt niets waar de poes niet aan toe is. Een poes geeft ook echt zelf wel aan als ze de avances van de kater nog niet weet te waarderen, hij kan dan een rake klap verwachten. Gaat het goed dan laat ik ze bij elkaar en blijf erbij om te kijken hoe ze op elkaar reageren. Als de poes er aan toe is dan laat zij zich dekken. Soms gebeurt dat dezelfde dag, maar het kan ook een paar dagen duren voordat zij weer krols is. Als de poes voor de eerste keer bij de kater is dan wil ik sowieso drie keer een dekking zien en ben er die keren ook bij. Gaat alles naar wens dan mogen ze samen hun wittebroodsdagen vieren, zonder pottenkijkers 🙂 .


Ik wil voordat de poes gebracht word graag weten wat ze gewend is te eten en wat zij lekker vind. Wij voeren adult, indoor en resist van Prins Petfoods. Is zij een ander merk gewend, dan is het gewenst dit voor haar mee te nemen. We voeren meerdere merken natvoer zoals Sheba, Gourmet, Whiskas ed. Eet poes liever vers gekookte kip of vis dan is dat ook geen enkel probleem. En als ze van snoepjes houdt dan trakteer ik haar er graag op.
We proberen alles voor haar zo aangenaam mogelijk te maken zodat zij zich happy voelt. En daar hoort bij dat ik altijd probeer het vertrouwen van haar te winnen en een knuffel hoort daar uiteraard ook bij.


Onze katers zijn beide heel lief voor de dametjes en vaak liggen ze na een paar dagen samen in de mand. Ik houd de eigenaar van de poes vooral de eerste dagen op de hoogte via Whatsapp met foto’s en berichtjes.